BVC och promenad.

Idag har jag och Kevin varit uppe på BVC och mätt och vägt honom.. Han har gått över sin födelsevikt nu, bra de. Han vägde 3825g när han föddes, efter han föddes på första kontrollen hade han gått ner till 3650g, de flesta barn går ner i vikt efter dom fötts, bl.a för att dom bajsar och pissar sa en barnmorska till mig när jag låg på bb, att jag inte behövde va orolig.. Sen innan vi skulle åka hem i söndags hade han gått upp till 3765g, bra de och idag när vi vägde honom vägde han 3830g. Bra att han går upp i vikt.. :)
Sen har han växt 3 cm på längden och 7mm runt huvudet, så han blir större och större..

Igår var vi ute och gick en lång promenad på 1½ timma med min kompis Sara och hennes lille pojke Liam. Gick även förbi en sväng och sa hej till Min kompis Nyman, sen vidare. Sen när jag kom hem igen känndes de i hela kroppen att jag gått förmycket, de gjorde ont, kunde inte gå normal efter att jag suttit och tagit en macka och ammat Kevin.. Hehe sjukt, men jag är ju inte helt frisk än och med tanke på att jag är sydd så är de nog inte så konstigt att jag fick ont, när man gått så långt så tidigt. Men skönt var de ändå att vara ute..

Nu ligger Kevin och sover och jag har inte direkt något som jag borde göra så då kan man ju alltid passa på att skriva lite här. Börjar bli lite hungrig igen så jag kankse ska göra något att äta innan pojken vaknar :)


Nu är han här min lilla son <3

Var ett tag sen jag skrev och nu har jag äntligen fått min lilla pojke. :)
Är så glad.. Men de har inte varit lätt för mig efter förlossningen.

Fick åka in i Måndags för en vecka sen för jag hade så ont, jag försökte hålla ut så länge som möjligt och hade testat allt som fanns, alvedon och varm dusch men de vart bara värre och värre så fingde in till Förlossningen och dom sa att jag fick komma in om jag kännde att jag inte orkade mer, eftersom jag grät för första gången av smärtan så ville jag de. och tur de, för när jag kom in vart värkarna bara värre och värre och dom kollade mig och jag var redan öppen 8 cm, galet vilket jobb jag gjort hemma.. Dom frågade snabbt om och vad för bedövning jag ville ha och jag kunde inte direkt prata tur så var min mamma med och sa att jag ville ha den där rygg bedövningen EDA, så dom gick efter en läkare som skulle sätta den.

Efter den vart jag ganska lugn och kunde lyssna på lite musik, sen kom en barnmorska in och ville att jag skulle upp och pissa för att urinblåsan inte skulle bli ett smått hinder för bebisen för den behöver all platts som finns och att huvudet skulle åka ner lite mer, så gick till toan och då började värkarna komma igen och jag fick svårare att gå. och värre och värre vart det bara, sen fick vi mat och jag fick sätta mig på en bakvänd stol för att få isär bena lite för att huvudet skulle tränga sig lite mer ner i bäckenbenet..

Sen börja de trycka på riktigt ordentligt och det var dags att trycka på fast jag ville inte, de gjorde så ont och jag vart grymt besviken på bedövningen och grymt förbannad på hon som förloste mig, hon tjatade och tjatade på mig och skulle klappa mig på bena och vägra lyssna på mig när jag sa att hon skulle vara tyst.. Men till sist kom huvudet ut med en riktig fart och efter en till krysting kom hela kroppen.. Och gud vad glad jag vart, grät och hade sagt "ååh, min bebis, min bebis", "har jag skapat dig".. Min mamma klippte hans navelsträng.
Sen vägde dom honom och mätte, och vi fick en bricka med fina mackor och glas att fira in honom.

Efter förlossningen:
Efter jag fött fick jag sys inne och 3 stygn utanför, riktigt ont gjorde de. Efter fick jag åka in till BB.
Jag vart riktigt dålig efter, jag kunde inte gå och hade så ont hela tiden.
Tisdagen fick jag en morfin spruta och fick undersökas men allt såg bra ut, jag var yr och mådde dåligt. Fick en pisspåse och dropp, var säng buden hela den dagen. Men ammningen gick riktigt bra ändå förutom att jag behövde hjälp varje gång med att byta blöja, vilket jag ville göra själv, men kunde inte.
Onsdagen skulle dom försöka få upp mig på att försöka gå på toa själv och för att komma upp på bena lite, men jag svimmade nästan tappade hörsen och vart yr och de vart prickar för ögonen. Dom tog ett HB prov på mig och upptänkte att de var aldelses för lågt och dom fick beställa 2 påsar blod till mig.. Jag hade inte förlorat så myccket blod men de var mitt HB värde som var förlågt.. Medans jag väntade på blod fick jag hjälp med att duscha vilket inte var de lättaste jag fick sitta ner dom fick tvätta av mig snbbt. Senare på kvällen när jag hade fått blodet och dom tagit bort droppet hjälpde dom mig upp så jag fick stå lite, de gick mycket bättre men ont hade jag än, och ville byta blöja men han hade inte gjort något men jag och min pojke kunde små "dansa" lite de känndes skönt att kunna hålla min pojke och stå upp som en människa. Under natten vart smärtan så mycket värre och ringde efter personalen nästan hela tiden för att smärtan aldrig gick över.
Torsdagen fick jag gå på en till undersökning och dom misstänkte att jag fått en infektion och rätt hade dom, så fick mer medicin, 2 olika antibiotika en i tabblett och en i sprut form för att de skulle skynda på lite, och mer smärtstillande. fick även hjälp då med att duscha men kunde stå upp men var fortfarande yr och fick ha en barnmorska inne i duschen ifall om jag skulle svimma.
Fredag var jag lite bättre men hade ont än men de var lättare att göra saker och kunde bada kevin och för första gången byta blöja på min pojke helt själv, de känndes så grymt skönt.
Lördag kunde jag duscha helt själv vilket känndes super skönt, och jag kunde gå ut och hämta mat själv och upp och byta blöja på honom utan hjälp upp från sängen.. och fick veta att jag kanske fick åka hem imorgon beror på hur jag skulle reagera på den nya medicinen som jag haft som spruta för att byta den till tablett form så jag kan åka hem.

Söndag Fick jag den nya medicinen och var tvungen att ligga kvar tills eftermiddagen för att se att jag inte vart dålig av den, vilket jag inte gjorde så min vän Paulina kom och hämtade mig med mamma kl 4 på eftermiddagen. Så skönt att jag fick komma hem..
Måndag (idag) Mår jag mycket bättre kan nästan gå normal och min lilla pojke tappade navelsträngen med. Han är en riktig stark pojke, han var inte ens ett dygn när han lyfte själv på huvudet och kollade runt. :) han är en riktig goding, han vet vad han vill och när han får maten och bytt blöja så är han nöjd och belåten och vill ha en mys stund tills han somnar.. Han är så god. min lilla älskling.. <3

Kevin (Jonas) Holm
Född 2010.11.08 Var 51 cm lång och vägde 3825 g.


RSS 2.0